Insinööriliiton Roadshow Riihimäellä 28.11.18

Insinööriliiton Roadshow saapuu Riihimäelle keskiviikkona 28.11.2018! Sen yhteydessä sinulla on erinomainen mahdollisuus tulla ottamaan uusi valokuva CV:tä varten. Hyvään kuvaan kannattaa panostaa ja sitä kannattaa päivittää tasaisin väliajoin.  Roadshow:lla pääset kuvauttamaan itsesi ammattilaisella ja saat kuvan vapaaseen käyttöön, vaikkapa LinkedIniin tai työhakemukseen. CV-kuvaus klo 16–18 Riihimäen keilahallilla.

Nyt kannattaa tulla myös verkostoitumaan Afterworkille Riihimäen keilahallille. Voit verkostoitua muiden jäsenten sekä liiton asiantuntijoiden kanssa rennon keilailun merkeissä. Afterwork klo 18–20 Riihimäen keilahallilla.

Roadshow:n yhteydessä voit tulla nauttimaan maksuttoman lounaan ravintola Graniittiin! Ota työkaverisi mukaan. Lounaan yhteydessä keskustellaan ajankohtaisista aiheista, jäsenyyteen kuuluvista palveluista ja eduista. Lounas on tarkoitettu ensisijaisesti jo työelämässä oleville jäsenille ja valmistumisvaiheen insinööriopiskelijoille. Mukana tulevan työkaverin ei tarvitse olla liiton jäsen. Lounas tarjoullaan klo 11–12.30 ravintola Graniitissa Riihimäellä.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydän liiton nettisivuilta.

 

Lippuja RockFesteille 6.-9.6.2018!

Huipputarjous Rockfesteille!

HyRin jäsenille on tarjolla Hyvinkäälle 4 päivän Rockfest-lippu edulliseen 100 euron jäsenhintaan!

Lippuja on vain 10 kpl jäljellä, joten toimithan nopeasti.

 

Ilmoittautuminen Tietoalan insinöörien sivuilla: tietoala.fi/tuote/rockfest-2018  

HUOM! JÄSENNUMERO PAKOLLINEN. Löydät sen jäsenkortistasi.

Laskutus tapahtuu Tietoala ry:n toimesta.

Kesäteatteri Tampereella ke 13.6.2018 klo 19

Tervetuloa perinteiseen Tampereen kesäteatteriin keskiviikkona 13.6. Tällä kertaa teatterissa päästään katsomaan Kirjailija Raija Orasen sukutarina Raikkaan perheestä, Puhtaat Valkeat Lakanat. Esitys vie katsojat 60- ja 70-lukujen nostalgiaan.

Aiemmista vuosista poiketen jäsenet voivat ilmoittautua suoraan Tampereen insinöörien nettisivujen kautta. Ilmoita jäsenjärjestön kohtaan HyRi (Hyvinkään-Riihimäen insinöörit ry). HyRi ei järjestä kesäteatteriin tänä vuonna kuljetusta, sillä panostamme Hämeenlinnan kesäteatterireissuun elokuussa.

Liput Insinööriliiton jäsenille 28€, sisältäen väliaikatarjouilun (norm. 44€). Max. 4 lippua/jäsen. Ilmottautumiset kesäteatteriin 25.5. mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Tampereen insinöörien nettisivuilla.

 

Työelämäristeily Näsijärvellä tiistaina 5.6. kello 17-20

Tampereen Insinöörit järjestää perinteisen Työelämäristeilyn Näsijärvellä.

Risteilylle ovat tervetulleita kaikki Insinööriliiton Hämeen ja Keski-Suomen piirin yhdistysten edustajat sekä YTN:n luotot ja muut henkilöstöedustajat.

Ilmainen risteily pitää sisällään alustuksen, ruuan sekä vapaata keskustelua ja tutustumista. Ajankohtaisista aiheista ja oikeustapauksista on kertomassa Insinööriliiton lakimies Tuomas Oksanen.

M/S Merete seilaa Näsijärvelle Mustalahden satamasta kello 17 ja takaisin palaamme kello 20.

 

Ilmoittautuminen 28.5. mennessä.

https://tampereeninsinoorit.fi/tmr18/


Tervetuloa mukaan!

Insinööriliiton koulutukset HyRin alueella, kevät 2018

Insinööriliiton jäsenille suunnattuja, maksuttomia koulutuksia pidetään keväällä 2018 HyRin alueella kaksi kappaletta. Alla liiton sivuilta lainatut kuvaukset koulutuksista. Ilmottautuminen ja muiden alueiden koulutukset liiton nettisivuilla. Katsothan myös laajan webinaarivalikoiman, jotka voi suorittaa paikassa kuin paikassa!

Huomaathan, että vaikka aihe ei tunnu tärkeältä tai ajankohtaiselta juuri tällä hetkellä, voi se olla sitä myöhemmin tulevaisuudessa. Koulutuksen sisällöstä voi olla hyötyä yllättävässäkin tilanteessa.

 

23.4.2018 klo 17 – 20 Hotelli Scandic, Riihimäki

Asiantuntijan juridinen arki

Työpaikkojen oikeudellinen arki: mitkä ovat etenkin asiantuntijatyötä koskevien erimielisyyksien ja kiistojen kohteita ja mitkä asiantuntijatyöhön liittyvien riitojen erityispiirteitä.

Mukana paljon oikeustapauksia koskien mm. ylityökorvauksia (etenkin työaikalain yleinen soveltuminen, ns. könttäkorvaukset ja ulkomailla tehty työ), kilpailukieltoja (kenelle voidaan ottaa työsopimukseen, seurauksena sopimussakko vai vahingonkorvaus), liike- ja ammattisalaisuuksia sekä sivutoimia, yleisimpiä heko-irtisanomisperusteita (luottamuspula/ lojaliteettivelvoitteen rikkominen, huono käytös) sekä yt-lakirikkomuksia.

 

14.5.2018 klo 17 – 20 Hotelli Cumulus, Hyvinkää

Ajanhallinta

Ajanhallinta koulutuksessa etsimme tapoja taltuttaa kiire ja saada aikaan enemmän lyhyemmässä ajassa.

Koulutuksen tavoitteena:

• oppia tunnistamaan aikavarkaat ja oman ajankäyttösi haasteet
• oppia ennakoimaan ja suunnittelemaan omaa ajankäyttöä tehokkaammin
• vähentää stressin ja kaaoksen tunnetta
• oppia keskittymään olennaiseen ja savuttaa tuloksia aikataulussa

Insinööriliiton RoadShow Riihimäellä 15.2.

Insinööriliitto kiertää ympäri Suomea ja saapuu Riihimäelle torstaina 15.2. Tule keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, työmarkkinatilanteesta ja liiton palveluista työmarkkina-asiamiesten kanssa.

 

Lounas tarjoillaan Ravintola Graniitissa klo 11-12:30. CV-valokuvausta järjestetään Riihimäen keilahallilla klo 16-18, jonka jälkeen pääsee myös keilaamaan klo 19 alkaen.

 

Tapahtuma on oiva tilaisuus verkostoitua muiden insinöörien kanssa ja myös valmistumisvaiheessa olevien insinööriopiskelijoiden kanssa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Insinööriliiton sivuilla.

 

Salppurin kisat Lahdessa lauantaina 3.3.

Lahden seudun insinöörit LSI ry kutsuu piirin jäseniä Salpausselän kisojen tapahtumiin lauantaina 3.3. LSI:n kautta saat kisaliput jäsenhintaan itsellesi ja perheellesi. Kisapäivänä LSI järjestää ruoka- ja juomatarjoilun InsClubilla (Rautatienkatu 19 A, 4 krs.) klo 10-16 välisenä aikana.

 

Kisapaketin, joka sisältää pääsylipun B-katsomoon lauantaille 3.3. ja huollon InsClubilla, hinta on 15€/aikuiset (jäsen + avec) ja 5€/lapset (7-12v).

 

Ilmoittautumiset 23.2. mennessä. Lippujen nouto InsClubilta la 3.3. klo 10-16! Ilmoittaudu LSI:n nettisivuilla.

 

Kisaohjelma nähtävissä osoitteesta: http://www.lahtiskigames.com/ohjelma-0

Insinööriliiton koulutukset HyRin alueella, syksy 2017

Insinööriliiton jäsenille suunnattuja, maksuttomia koulutuksia pidetään syksyllä 2017 HyRin alueella kaksi kappaletta. Alla liiton sivuilta lainatut kuvaukset koulutuksista. Ilmottautuminen ja muiden alueiden koulutukset liiton nettisivuilla.

Huomaathan, että vaikka aihe ei tunnu tärkeältä tai ajankohtaiselta juuri tällä hetkellä, voi se olla sitä myöhemmin tulevaisuudessa. Koulutuksen sisällöstä voi olla hyötyä yllättävässäkin tilanteessa.

 

6.9.2017 klo 17 – 20 Hotelli Cumulus, Hyvinkää

Kilpailukielto- ja salassapitosopimukset

Yrityksien välinen kilpailu työntekijöistään ja lisääntyvä tarve suojata yrityksen liikesalaisuuksia tuo yhä useamman asiantuntijatehtävissä toimivan työntekijän eteen kilpailukielto- ja salassapitosopimukset. Sopimuksia tarjotaan joko erillisinä sopimuksina, projektikohtaisina tai osana työsopimusta. Sopimuksien sisältö vaihtelee yksinkertaisimmillaan siitä, että työnantaja on halunnut kirjoittaa auki työntekijää sitovat lakisääteiset lojaliteetti- ja salassapitovelvoitteet, siihen että sopimuksilla halutaan selkeästi rajoittaa työntekijän mahdollisuuksia vaihtaa työpaikkaa tai harjoittaa kilpailevaa toimintaa työsuhteen päättymisen jälkeen.

Tämän luennon tarkoituksena on mm. tuoda esille kilpailukielto- ja salassapitosopimuksien yleisiä ongelmakohtia sekä antaa jäsenistölle tietoa siitä, kuinka liiton asiantuntijat voivat auttaa ongelmatilanteissa.

Pääasiallinen sisältö (muutokset mahdollisia)
•Johdanto
•Kilpailukieltosopimukset
◦Lyhyesti lainsäädännöstä
◦Esimerkkejä sopimusteksteistä
◦Kilpailukieltosopimuksien yleisimmät sudenkuopat

•Salassapitosopimukset
◦Lyhyesti lainsäädännöstä
◦Esimerkkejä sopimusteksteistä
◦Salassapitosopimuksien yleisimmät sudenkuopat

 

28.9.2017 klo 17 – 20 Scandic, Riihimäki

CV-työpaja

CV-työpajassa tutustutaan sisällöllisesti ja visuaalisesti hyvään ansioluettelon eli CV:n rakenteeseen. Mietitään, miten työnhakudokumentteja kannattaa muokata kulloisenkin tarpeen mukaan. Opitaan myös, mihin rekrytoija kiinnittää huomionsa selatessaan läpi jopa satoja työhakemuksia ja ansioluetteloita.

Osallistujat pääsevät muokkaamaan omaa tekstiään, joten koulutukseen tarvitaan oma tietokone mukaan. Ohjaaja/ohjaajat antavat tilaisuudessa henkilökohtaista ohjausta.

Insinööriliiton Kesäkaravaani – Turnajaisbrunssi 19.8.2017

Keihästä herkut keskiajan hengessä koko perheen brunssilla.

Insinööriliitto järjestää yhdessä paikallisten jäsenjärjestöjen kanssa brunssitilaisuuksia eri kesätapahtumien yhteydessä. Brunsseille ovat tervetulleita kaikki Insinööriliitto-yhteisön jäsenet aveceineen. Ilmoittauduthan ajoissa mukaan.

 

Paikka: Ravintola Militaria, Vanhankaupunginkatu 19, Hämeenlinna

Aika: 19.8.2017 klo 11:00 – 13:00

Ilmoittauduwww.ilry.fi/turnajaisbrunssi

 

Seuraa Kesäkaravaania Facebookissa ja katso muiden paikkakuntien karavaanipäivät: www.ilry.fi/fbkesakaravaani
ja Insinööri-verkkolehdessä www.insinoori-lehti.fi.

 

Huomaa samana päivänä järjestettävä Inssigolf!